CAT | ESP
how can I
healthyou?
Healthy Blog

Diguem Què Menges I Et Diré Quina Microbiota Tens

El cos humà és un ecosistema. Al budell gruixut dels homes i de les dones resideixen milions de microorganismes (anomenats microbiota) que, d’un temps ençà, hem après que no estan de simples observadors sinó que participen de forma activa i essencial en múltiples processos metabòlics.

Smart Weight

“7 de cada 10 millennials (nascuts entre 1981 i 1995) patiran sobrepès i/o obesitat quan tinguin entre 35 i 44 anys”. Aquesta dada la publica el Cancer Research UK en una de les seves darreres publicacions.

Autogestió De La Salut

Llegeixo a la premsa que en un estudi realitzat per l’Institut d’estadística, els britànics només reconeixen públicament la meitat de les calories que veritablement consumeixen. La noticia podria quedar en anècdota i, fins i tot aconseguir algun que altre somriure còmplice, si no fos perquè al darrera hi ha un problema de salut pública.

Dia Mundial Contra El Càncer?

Què és el càncer? Per explicar-ho de forma entenedora, primer de tot podríem fer una breu descripció de com s’organitza el cos humà i les unitats que l’integren.

Elasticitat Cardíaca. Efectes Del Sedentarisme Sobre El Cor.

Gràcies als avenços en medicina, avui coneixem i podem caracteritzar com és estructuralment i funcionalment el cor de la gent. Així doncs, sabem que el cor de la gent sedentària és petit i té el miocardi (el múscul del cor) rígid. Per contra, el cor de les persones que han desenvolupat activitat física, és més gran i el miocardi és elàstic. Rígid o elàstic, què és millor?

VOLS UN NADAL MÉS SALUDABLE?

Des de Healthcor treballem durant tot l’any per tenir uns hàbits saludables i el Nadal és una època que ens pot semblar més complicada aquesta tasca. Per això, us donem 10 consells:

REVISIONS MÈDIQUES VS SALUT

A dia d’avui, en el nostre entorn sanitari, el seguiment per avaluar la salut dels individus s’inicia normalment a les 8 setmanes de la concepció coincidint amb la primera visita al ginecòleg. Però què passa a partir dels 14 anys?

The Health Checklist

Ser sistemàtic en certes disciplines suposa minimitzar errors i garantir un correcte funcionament. Què passa si apliquem la sistemàtica a la salut?

Quantitat De Vida VS Qualitat De Salut

Viure MOLTS anys, no necessàriament significa viure BONS anys. Si donem un cop d’ull a la salut de les generacions d’aquest darrer segle podem treure’n algunes conclusions interessants. Què passa quan comparem les característiques que defineixen una correcta salut en individus de 46-64 anys de generacions diferents? Què passa quan comparem la salut dels Baby Boomers ( generació del 1946 al 1964) amb la dels TRA (generació prèvia nascuts fins el 1945)?

HIIT

Amb aquest acrònim es coneix el High Intensity Interval Training o Entrenament d’Alta Intensitat per Intervals. Es tracta de realitzar repeticions molt curtes d’exercicis d’alta intensitat seguides de períodes de recuperació. Exemple: fer un esprint de 30 segons seguit d’una recuperació de 4’5 minuts i repetir-ho 3-5 vegades.

Fer Activitat I Sentir-se Actiu

En una època en que socialment sembla que els runners, ironmaners i atletes 2.0 surten de sota les pedres, m’agradaria compartir algunes reflexions arrel d’un estudi que en certa manera reivindica el ”jo soc jo i la meva circumstància” d’Ortega i Gasset.

Reflexió Sobre El Cafè

Arran de l'estudi publicat a l’ Annals of Internal Medicine i publicitat per la Oganització Mundial de la Salut, s'ha aixecat un gran interès pel que fa al consum d'aquest producte tan present en el nostre dia a dia i que durant molt de temps ha tingut mala premsa, sovint per la mateixa comunitat científica.

Human Ecosystem

A la facultat de Biologia estudien els ecosistemes. Una definició d'ecosistema que vaig llegir un cop deia: "els ecosistemes són interaccions dinàmiques entre plantes, animals i microorganismes amb el seu entorn treballant conjuntament com a una unitat funcional" i seguia "els ecosistemes fallaran sinó romanen en equilibri".

Precision Medicine

La “Precision Medicine” si fem un símil en sastreria seria quelcom així com la idea d’una medicina “a mida”. Ho explicarem amb un exemple. Dues dones pateixen un càncer de mama. Les dues son tributaries d’un tipus de quimioteràpia. Es coneix però, que aquesta quimioteràpia és només útil en les persones que tenen unes característiques genètiques determinades.

Nutrimarketing. De Què Parlem?

“How can we make healthy foods just as appealing as more classically indulgent and unhealthy foods? “( Com podem aconseguir que els aliments saludables siguin tan desitjables com els no saludables?”)

Salut: Determinada O Per Determinar? Respostes Epigenètiques!

“El meu avi té 90 anys, encara fuma, beu carajillos, condueix i esta com un roure”...qui més qui menys ha sentit aquestes paraules dites amb orgull per algú. També podem haver sentit em alguna ocasió “El Joan ha fet un infart. Tenia 40 anys, fumava molt i no es cuidava massa”. Perquè un emmalalteix i l’altre roman sa? Si cap dels dos es cuidaven, podríem pensar que TOT ho explica la genètica?

Quin Serà L’efecte De La Nova Taxa Sobre Begudes Ensucrades?

Haurà de passar algun temps per respondre a aquesta pregunta, però el que no es pot negar és la justificació en termes de salut per proposar-la. Per explicar-ho ens recolzem en aquest article recentment publicat al British Medical Journal que parla sobre el consum de begudes ensucrades i incidència de diabetis.

El ABC Dels Factors De Risc Cardiovascular. Episodi 2: SUCRE O DIABETIS MELLITUS

La glucosa és un sucre essencial, i l’organisme l’utilitza per extraure energia. Quan parlem de tenir sucre, ser diabètic o tenir diabetis mellitus, en realitat estarem parlant de persones que tenen elevats els nivells de glucosa a la sang o glucèmia elevada.

Diada De Sant Jordi 2017 A Healthcor........Salut & Llibres!!!!

A Healthcor també celebrem Sant Jordi! Regala mindfulness en família amb el llibre Passatgers al tren! de Maria Canals, una eina per compartir aquesta pràctica entre pares i fills. Practica la consciència plena, un viatge d'aprenentatge emocional! I també, si ho desitges, podràs comprar una Healthy Box per regalar salut a qui més t'estimes. Així doncs, per Sant Jordi....Salut & Llibres!!!

Manteniment De La Pèrdua Ponderal

Tothom en condicions de salut pot perdre pes. La qüestió més crítica i la mare dels ous, és com consolidar-lo, com evitar l’efecte yo-yo?

Què Tenen En Comú La Pizza I La Cocaïna?

Tothom socialment tenim integrat que les drogues d’abús creen addicció i s’han estudiat i es coneixen bé les raons fisiològiques i psicològiques per les que es produeix dita addicció i fins i tot és del domini públic els efectes deleteris d’aquestes. Però, què passa amb els aliments? Poden arribar a suscitar conductes addictives?

Que és L'osteopatia?

L'osteopatia és una ciència terapèutica basada en un coneixement precís de l'anatomia i la fisiologia del cos humà

L’ABC Dels Factors De Risc Cardiovascular. Episodi 1: COLESTEROL

Una serie d'episodis, exposats de manera senzilla i entenedora, què són i com gestionar-los

Epigenètica. Pot L’ambient Canviar La Genética?

La diferència entre genètica i epigenètica probablement pot comparar-se amb la diferència que existeix entre escriure i llegir un llibre.

Mediterràniament. Utilitzar Oli D'oliva I Menjar Fruits Secs Evita L'infart

Si comparem les persones que suplementen la seva dieta amb oli d’oliva i/o fruits secs amb persones que segueixen una dieta convencional, els primers experimenten una menor taxa d’infarts de miocardi o accidents vasculars cerebrals.

Mens Sana In Intestinum Sano

Sabies que en el cos humà per cada 1 cèl·lula humana n’hi ha 10 de microbianes ?

El Nadal Engreixa. Veritat O Falsa Percepció?

Estudi per valorar oscil·lacions del pes en 3 països durant un any i així valorar l’impacte de les festivitats.

Regala Healthy Box

La Healthy Box és una capsa amb un val d’obsequi perquè puguis regalar els serveis que t’oferim a Healthcor a les persones que vulguis.

Classes De Ioga Prenatal

El ioga prenatal permet a les dones embarassades cuidar la ment i el cos i preparar-se per concebre el seu bebé d'una forma relaxada.